7 padomi, kuri palīdzēs pircējam izvēlēties kvalitatīvas gaismas diožu LED spuldzes mājām.

1.Nav vērts pirkt gaismas diožu LED spuldzes no nezināmā ražotāja.

Spuldzes marķējumam jābūt skaidram un norādītam uz kastes un spuldzes korpusa. Pārdevējam jābūt kompetentam un jāpaskaidro pircējam visa detalizēta informācija par spuldzes tehniskiem raksturojumiem. Uz kastes ar tipogrāfisku krāsu (nevis uz uzlīmes) jābūt svītrkodam. Vislabāk izvēlēties gaismas diožu spuldzes no Eiropas brendiem OSRAM,VISIONAL, PHILIPS, BIOLEDEX, PAULMAN, jo Eiropas prasības apgaismojumam ir daudz stingrākas, nekā citās valstīs. Spuldzes labāk pirkt nevis veikalos, un, protams, nevis tirgū, bet pie izplatītājiem vai to pārstāvjiem.


2. Kādiem LED spuldzes raksturojumiem jāpievērš uzmanība pie izvēles?

Pirmkārt, tā ir patērējamā jauda. Mēģināsim aprēķināt gaismas diožu spuldzes nepieciešamās jaudas aprēķina formulu. Piemēram, Jums nepieciešams nomainīt kvēlspuldzi ar jaudu 60 W. Attiecīgās gaismas diožu spuldzes jaudai jābūt ne mazāk par 7-8 W (atkarīgs no konkrētās gaismas diodes gaismas atdeves). Aprēķina formula izskatās aptuveni tā:

Kvēlspuldzes jauda (W) = P*8 (max 9,10) kur P – ir gaismas diožu spuldzes jauda.

Kā arī, pērkot LED spuldzes, ir jāpievērš uzmanība gaismas plūsmai. Aprēķina formula aptuveni tāda pati, kā jaudai. t.i., piemēram, ja spuldzes gaismas plūsma 600 Lm, tā nomaina kvēlspuldzi ar 55-60 W. Vēl jūs var interesēt šāds parametrs, kā gaismas temperatūra, kuru mēra Kelvinos. Zemāk ir parādīta gaismas temperatūras tabula. Izmantošanai mājas apstākļos vai birojos, komfortablākā cilvēka acīm būs siltas baltas un neitrālas krāsas. Aukstas krāsas visbiežāk izmanto rūpnieciskajās telpās un laukā.


3. Kvalitatīva gaismas diožu LED spuldze nevar maksāt pārāk lēti, piemēram, 1 vai 2 eiro. Lētajā spuldzē, visdrīzāk, izmanto vislētākās un nekvalitatīvas komplektējošās detaļas.


4. Jo jaudīgāka ir gaismas diožu spuldze, jo lielākam jābūt radiatoram siltuma atvadīšanai.

Visdrošākos radiatorus izgatavo no lietā alumīnija, keramikas un grafīta. Radiators var būt slēgts ar termoplastiku, to dara, lai novērstu roku pieskaršanos pie uzsildītā spuldzes radiatora vai slēgtu trauslu grafīta radiatoru. Jebkurās gaismas diožu spuldzēs radiatoram nav jābūt saliktam. Laba dzesēšana – spuldzes ilgās dzīves garantija.


5. Gaismas diožu spuldzes radiatoram jāsildās pēc Eiropas normām - +50 - 70⁰С robežās.


6. Jebkuras spuldzes cokolam jābūt droši piestiprinātam uz korpusa, nav jābūt brīvkustībai savienojumā ar korpusu un robiem uz paša cokola.


7.Pirms pirkt spuldzi, vēlams to pārbaudīt pulsāciju.

Kvalitatīvai gaismas diožu spuldzei nav jāpulsē. Gaismas diožu spuldzes pulsācija notiek nekvalitatīvā iztaisnotāja dēļ spuldzes barošanas blokā un frekvences 50 Hz nokļūšanas rezultātā uz pašām gaismas diodēm. Spuldzes pulsācija nav manāma ar vienkāršu aci, bet stipri ietekmē cilvēka paaugstinātu nogurumu un nervu sistēmu kopumā. Pārbaudīt to var ar mobilā telefona kameras (vai fotokameras) palīdzību. Jānovirza kamera uz darbojošos spuldzi. Ja pulsācija ir, attēls mirgos. No šādas spuldzes pirkuma labāk ir atteikties.


Par mums
Mūsu veikals-noliktava, piedāvā plašu LED produkcijas klāstu par ražotāja cenām. Mēs piedāvājam, tikai augstas kvalitātes produkciju, kura tiek ražota Eiropas Savienībā. Visa veida prece pieejama gan mazumtirzniecībā, gan vairumtirdzniecībā.

Salidzini.lv - 296 Latvijas interneta veikali.
Kurpirkt.lv - visi Latvijas interneta veikali un cenas

SIA "SHEVLAD", Reg. Nr.: 40003842925, Rīga, Jukuma Vācieša iela 7 - 16, LV-1021, Latvija
Lietošanas noteikumi
Privatumu politika
Mūsu sortiments
Informācija
Partneriem
Piedāvājam sadarbību mūsu produkcijas realizācijā. Speciālas vairumtirdzniecības cenas.